Maku

Gunnarin silakat

24 h 30 min
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 400 gsilakkafileitä
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvoita (paistamiseen)

Maustamiseen

  • 5 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 rklvalkopippuria (kokonaisia)

Lisäksi

  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplpunasipulia

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Pyöräytä silakkafileet suolatuissa ruisjauhoissa. Paista voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä. Kiehauta vesi ja lisää sokeri, etikka ja mausteet. Jäähdytä. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa porkkana pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja sipuli renkaiksi. Lado silakat kulhoon kerroksittain yhdessä kasvisten kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi mausteineen kalojen päälle. Anna gunnarin silakoiden maustua viileässä seuraavaan päivään. •Jos silakkafileet ovat isoja, voit puolittaa ne pitkittäin paistamisen jälkeen.

MITÄ PIDIT?
0