Gumbo

1 h 20 min
3
0

Gumbo

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Roux

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kpllehtiselleriä
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 tltabascoa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)

Lisäksi

  • 600 gbroilerin rintaleikkeitä
  • 300 gbalkanmakkaraa (krakovan)

Koristeluun

  • 1 dllehtipersiljaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Silppua sipulit, sellerit ja paprika.
Kuumenna öljy valurautapadassa. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon sipulit. Kääntele hetki ja lisää loput kasvikset pataan. Anna kypsyä vartin verran ja sekoittele välillä. Lisää vettä vähitellen, jotta saat sopivan sakean muhennoksen. Mausta roux.
Ruskista broilerinleikkeet paistinpannussa. Paloittele makkarat ja paista nekin pannulla. Kumoa broilerit ja makkarat pataan. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
Ota reikäkauhalla broilerit pois padasta ja irrota luut. Paloittele lihat ja pane ne takaisin gumbopataan.
•Tarjoa gumbo höyryävän kuumana riisin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä