Kotivinkki

Gulassityyppinen lihakeitto

2 h 10 min
0
0

Gulassityyppinen lihakeitto

Lihakeitto on saanut vaikutteensa unkarilaisesta gulassista. Hauduta pitkään, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Lämmintä mausteisuutta taittaa smetananokare.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500–600 gnaudanpaistiasuikaleina
  • 1–2sipulia
  • 4porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 5perunaa
  • 2eriväristä paprikaa
  • 2 rklöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3 rklpaprikajauhetta
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 1–2 tltimjamia
  • 2laakerinlehteä
  • 1 tlfenkolin siemeniä
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 ½ lvettä
  • 3lihaliemikuutiota

Lisäksi

  • Lisäksi smetanaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

1. Ota lihasuikaleet lämpenemään huoneenlämpöön. Kuori ja leikkaa sipuli, porkkana ja palsternakka reiluiksi, peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.

2. Kuori perunat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää lihat muutamassa erässä. Anna ruskistua välillä sekoittaen.

4. Lisää kattilaan kaikki muut kasvikset paitsi perunat ja paprikat. Lisää myös kuoritut ja hienonnetut valkosipulit, paprikajauhe, tomaattipyree ja mausteet. Kuullota mausteita hetki lihojen ja kasvisten kanssa.

5. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes liha on mureaa, eli paistinosasta riippuen 20–40 minuuttia. Lisää perunat ja paprikat ja jatka hauduttamista, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Katso myös muut lähiruokareseptit!

Vinkki!

Gulassityyppisen keiton kypsymisaika riippuu käytettävästä lihasta. Ulko- ja kulmapaistisuikaleet vaativat noin 40 minuutin haudutuksen, sisä- ja paahtopaistille riittää 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä