Maku

Gulassi-keitto

1 h 50 min
3.4
4

Gulassi-keitto

MU
GL
4
3.4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gnaudanpaistia (kuutioituna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1/2 tlkuminaa (murskattuna)
  • 1 rkloreganoa
  • 10 dlvettä
  • 1/2 dllihafondia
  • 3 kplporkkanaa
  • 4 kplperunaa
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 180 gtomaattia (säilöttynä)
  • 1/4 dltomaattipyreetä

Tarjoiluun

  • 2 rklpersiljaa
  • 1 dlsmetanaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ruskista lihakuutiot öljyssä. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää sipulipalat pataan ja ruskista. Lisää hienonnettu valkosipuli, suola, mausteet, vesi ja fondi. Hauduta keittoa noin 40–60 minuuttia.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko perunat. Suikaloi paprikat ja lisää ne keittoon. Lisää myös säilötyt tomaatit ja tomaattipyree. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 30 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa smetanan kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä