Kotivinkki

Grillivati ja sitruuna-timjamimarinadi

0
0

Grillivati ja sitruuna-timjamimarinadi

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

SITRUUNA-TIMJAMIMARINADI:

  • 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
  • 3 rklsitruunan mehua
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1½ dloliiviöljyä
  • 1½ tlsuolaa
  • mustapippuria
  • ripaussokeria

GRILLIVATI:

  • 500 gporsaan ulkofileetä
  • 1 annossitruuna-timjamimarinadia
  • 4portobello-sientä
  • 1-2paprikaa
  • 4-8 viipalettavaaleaa maalaisleipää
  • oliivi- ja rypsiöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sitruuna-timjamimarinadi

1. Pese ja huuhtele sitruuna huolellisesti tiskiaineella ja harjalla. Raasta sitruunan keltainen kuori ja purista mehu. Hienonna timjami. Kuori ja purista tai raasta valkosipuli.

2. Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Anna makujen tasaantua vähintään 15 min.

Grillivati

1. Leikkaa ulkofileestä 1-1½ cm paksuja pihvejä. Laita pari pihviä kerrallaan pussiin ja nuiji ne noin ½ cm:n paksuisiksi.

2. Leikkaa sienistä kannat pois. Pese ja halkaise paprika. Poista sen vaaleat seinämät ja siemenet ja leikkaa paprika vielä pitkittäin halki.

3. Lämmitä grilli. Sivele ritilöitä tai paistolevyä tarvittaessa rypsiöljyllä. Grillaa lihat, sienet ja paprikat kypsiksi molemmin puolin (n. 2-5 min / puoli). Sivele niitä paistamisen aikana marinadilla. Paahda lopuksi leivät. Pirskota grillaamisen aikana päälle hieman oliiviöljyä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä