Maku

Grillipuustit – briossitaikinasta ja vaniljakreemistä valmistuu pullahiiren kesäherkku!

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Veikeät tikkupuustit valmistetaan briossitaikinasta croissanttien tapaan rullaamalla. Täytteeksi sujahtaa dallaspullista tuttu vaniljakreemi. Sitten vain grillaamaan!
0
0
Julkaistu: 23.6.2022


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 2munaa
  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • noin 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk (200 g)paistonkestävää vaniljakreemiä (Valio)
Tulosta

Grillipuustit – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja munat yksitellen. Alusta jauhot taikinaan erissä.
  2. Lisää pehmeä voi vähitellen ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä liinalla ja kohota tunti.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli ohuiksi pyörylöiksi (ø 25 cm). Levitä päälle kreemiä. Jaa pyörylät sektoreittain kahdeksaan osaan.
  4. Rullaa taikinakolmiot croissantin tapaan rullalle leveästä päädystä alkaen. Työnnä metallinen varrastikku tai liotettu puinen grillitikku kunkin croissantin läpi pitkittäin.
  5. Grillaa parilan tai pizzakiven päällä epäsuoralla lämmöllä 150 asteessa (tai paista uunissa 200 asteessa) noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Kommentoi »