Grillipuustit – briossitaikinasta ja vaniljakreemistä valmistuu pullahiiren kesäherkku!
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minVeikeät tikkupuustit valmistetaan briossitaikinasta croissanttien tapaan rullaamalla. Täytteeksi sujahtaa dallaspullista tuttu vaniljakreemi. Sitten vain grillaamaan!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2022

Grillipuustit – briossitaikinasta ja vaniljakreemistä valmistuu pullahiiren kesäherkku!
Reseptin ainekset (16 kpl)
- 2 dlkevytmaitoa
- 25 ghiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
- ½ dlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 2 tlkardemummaa
- 2munaa
- 100 ghuoneenlämpöistä voita
- noin 8 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk (200 g)paistonkestävää vaniljakreemiä (Valio)
Grillipuustit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja munat yksitellen. Alusta jauhot taikinaan erissä.
- Lisää pehmeä voi vähitellen ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä liinalla ja kohota tunti.
- Jaa taikina kahtia. Kauli ohuiksi pyörylöiksi (ø 25 cm). Levitä päälle kreemiä. Jaa pyörylät sektoreittain kahdeksaan osaan.
- Rullaa taikinakolmiot croissantin tapaan rullalle leveästä päädystä alkaen. Työnnä metallinen varrastikku tai liotettu puinen grillitikku kunkin croissantin läpi pitkittäin.
- Grillaa parilan tai pizzakiven päällä epäsuoralla lämmöllä 150 asteessa (tai paista uunissa 200 asteessa) noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Raparperi ja kookos ne yhteen soppii! Unelmanpehmeät kesäpuustit maistuvat myös vegaaneille
Kotivinkki

Vaniljaiset dallaspullat
Kotivinkki

Tikkupulla on retkiklassikko syystä! Iki-ihana nuotioherkku maistuu erityisen makealta marjahilloon tai nutellaan dipattuna
Kotivinkki

Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
Maku

Grillattu croissant
Kotivinkki

Valmista jälkkäri samoilla tulilla! Grillatut hedelmät ja kuohkea keksitahnavaahto kruunaavat kesäaterian
Kotivinkki

Marjapiirakka grillissä – rakastettu kesäklassikko paistuu vaikka piknikillä
Maku

Appelsiiniboston – suloisen pullakakun kierteisiin kätkeytyy kanelilla ja appelsiinilla maustettu tuorejuustotäyte
Kotivinkki