Maku

Grilliporkkanat – kesän herkullisin lisuke saa makua dukkah-tahnasta ja feta-jogurttikastikkeesta

45 min
GL
KA
3
0

Grilliporkkanoiden paahteinen pinta ja napakka sisus tekevät niistä superherkkua. Egyptiläinen dukkah-tahna maustaa porkkanat uudeksi. Näihin ihastut takuulla!
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Dukkah

  • 1 ½ dlhasselpähkinää
  • 3 rklauringonkukansiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemeniä
  • 1 rklkuminansiemeniä
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • 1/4–½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 kgkesäporkkanoita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa

Kastike

  • 100 gfetajuustoa
  • 200 gturkkilaista jogurttia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Grilliporkkanat valmistuvat näin:

  1. Mittaa hasselpähkinät paistinpannulle. Paahda niitä pari minuuttia, kunnes ne tuoksuvat ja niiden kuori repeilee. Kaada pähkinät keittiöliinan päälle ja kuori pähkinät liinaan hieromalla. Kaada paistinpannulle auringonkukan-, korianterin- ja kuminansiemenet. Paahda noin minuutin ajan ja lisää seesaminsiemenet. Paahda hetki, että siemenet saavat väriä.
  2. Kaada pähkinät ja siemenet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja pyöräytä rouheaksi massaksi.
  3. Murustele feta ja sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon.
  4. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat. Grillaa niitä muutama minuutti per puoli, kunnes ne saavat raidat, mutta niissä on yhä purutuntumaa.
  5. Tarjoa grillatut porkkanat jogurttikastikkeen ja dukkahin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3