Maku

Grillimestarin hampurilainen

35 min
4.08
1

Grillimestarin hampurilainen on kesäisen päivän paras herkku! Pihvit grillataan nopeasti ja samalla paahdetaan myös burgereiden leivät. Väliin sinappista kastiketta, tomaattia, salaattia ja maustekurkkua ja burgeri on valmis.
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Seppo Pukkila

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Kastike

  • 1 dlsinappista salaatinkastiketta
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 kpljäävuorisalaattia
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplmaustekurkkuja
  • 200 gperunarieskaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Muotoile naudan jauhelihasta neljä pihviä. Anna pihvien olla huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen grillausta.

Mausta salaattikastike pyreellä ja purista joukkoon valkosipulit.

Huuhtele ja leikkaa amerikansalaatti, viipaloi pestyt tomaatit ja kuutioi maustekurkku.

Sivele pihvien pinnat ruokaöljyllä ja grillaa burgeripihvit nopeasti molemmilta puolilta kuumassa grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda revityt perunarieskat pihvien ohessa rapeiksi.

Täytä grillimestarin hampurilaiset ja nauti ne välittömästi.

MITÄ PIDIT?
4.08