Maku

Grillikylki (Kohala Ribs)

27 h
4.2
3

Grillikylki (Kohala Ribs)

GL
LA
MA
MU
3
4.2
Tällä ohjeella paistat kesän mehevimmät ribsit grillissä! Parhaiden grilliribsien salaisuus on esikeittämisen jälkeen marinoimisessa ja grillaamisessa.
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 10000 gsiankylkeä
  • 30 dlvettä
  • 10 dlsipulia
  • 4 rklmaustepippuria
  • 10 kpllaakerinlehteä
  • 4 rklsuolaa

Marinadi

  • 2 dlananastäysmehua
  • 4 dlsoijakastiketta
  • 4 dlrypsiöljyä
  • 3 dlhunajaa
  • 1 dlsitruunamehua
  • 8 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta inkivääriä
  • 3 gtuoretta chiliä (hienonnettuna)

Tee näin

27 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN26 h 30 min

Nosta grillikylki (300g/hlö) huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Lohko sipulit. Mittaa liemen aineet mahdollisimman isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta grillikylkipalat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihat muutamassa erässä suuressa kattilassa. Anna lihojen kiehua hiljaa poreillen noin 1 1/2 tuntia. Poista pintaan ilmestyvää vaahtoa reikäkauhalla tai kauhalla.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna grillikylkipalojen jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet grillikylkipalat liemestä ja kuivaa lihojen pinta. Nosta lihat laakeaan astiaan.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja sivele marinadi lihojen pintaan. Anna lihojen marinoitua viileässä vähintään muutama tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihojen pinnasta ja grillaa lihoja keskilämpöisessä grillissä.

Sivele lihoja marinadilla grillauksen loppuvaiheessa. Leikkaa grillikylkipalat luiden välistä sormin syötäviksi ribseiksi ja sivele vielä marinadia pintaan.

•Grillattavat ribsit kannattaa keittää edellisenä päivänä ja säilyttää marinadissa kylmässä yön yli.

•Tarjoa jäljelle jäänyttä marinadia erikseen kulhosta, josta jokainen voi lisätä sitä annokseensa haluamansa määrän.

•Grilliribsien keitinliemen voit keittää kokoon ja käyttää lihaliemenä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä