Maku

Grillihatsapurit – georgialaisen klassikon kesäversio täytetään halloumilla ja mozzarellalla

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Grillihatsapurit täytetään kesän suosikkijuustoilla ja piristetään pinaatilla. Paahda tuhdit leipäset rapeiksi grillin lämmössä ja nauti!
MU
0
0
Julkaistu: 23.6.2022


Reseptin ainekset (4 kpl)

  • 2 dlkevyt- tai täysmaitoa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 400 ghalloumijuustoa
  • 250 gmozzarellajuustoa
  • 1 ps (65 g)babypinaattia

Lisäksi

  • 50 gvoita
Tulosta

Grillihatsapurit – ohje:

  1. Sekoita maito ja jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Peitä liinalla ja kohota tunti.
  2. Raasta juustot ja hienonna pinaatit. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Painele taikinasta kuplat pois ja jaa neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (ø 20 cm). Laita täytettä pyörylän keskelle, kerää taikinan reunat yhteen ja nipistä tiiviisti kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja kauli litteäksi leipäseksi. Tee keskelle pieni reikä tai pistele haarukalla.
  4. Kuumenna pizzakivi grillissä (tai uunissa). Paista hatsapureja pitsakiven päällä epäsuoralla lämmöllä 225–250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja juusto sulaa.
  5. Sulata voi ja sivele sitä lämpimien hatsapurien päälle. Tarjoa heti.
Kommentoi »