Grillihatsapurit – georgialaisen klassikon kesäversio täytetään halloumilla ja mozzarellalla
1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h Grillihatsapurit täytetään kesän suosikkijuustoilla ja piristetään pinaatilla. Paahda tuhdit leipäset rapeiksi grillin lämmössä ja nauti!
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2022

Grillihatsapurit – georgialaisen klassikon kesäversio täytetään halloumilla ja mozzarellalla
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 2 dlkevyt- tai täysmaitoa
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 15 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 8 dlvehnäjauhoja
- 1 rklrypsiöljyä
Täyte
- 400 ghalloumijuustoa
- 250 gmozzarellajuustoa
- 1 ps (65 g)babypinaattia
Lisäksi
- 50 gvoita
Grillihatsapurit – ohje:
- Sekoita maito ja jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Peitä liinalla ja kohota tunti.
- Raasta juustot ja hienonna pinaatit. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Painele taikinasta kuplat pois ja jaa neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (ø 20 cm). Laita täytettä pyörylän keskelle, kerää taikinan reunat yhteen ja nipistä tiiviisti kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja kauli litteäksi leipäseksi. Tee keskelle pieni reikä tai pistele haarukalla.
- Kuumenna pizzakivi grillissä (tai uunissa). Paista hatsapureja pitsakiven päällä epäsuoralla lämmöllä 225–250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja juusto sulaa.
- Sulata voi ja sivele sitä lämpimien hatsapurien päälle. Tarjoa heti.

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku

Lohturuokaa unkarilaisittain! Lämpimät, uppopaistetut lángos-perunarieskat maistuvat kylmän juoman kera
Maku

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!
Maku

Calzone Napolin opein – leivo pizzan täytteet taikinan sisään ja sormetkaan eivät syödessä sottaannu!
Maku

Lammas-flatbread
Maku

Gözleme haastaa perinteisen lihapiirakan! Turkkilaisen piirakan salaisuus on ohut kuori ja valurautapannu
Maku

Turkkilaiset piiraat (Börek)
Maku

Soodaleipä eli pannuleipä
Kotivinkki