Kotivinkki

Grilli-caesar

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Salaattiakin voi grillata. Valitse grilliin salaattilajike, jonka lehdet eivät ole löyhästi kiinni, vaan muodostavat kiinteän kerän. Kokeile esimerkiksi romaine- tai jäävuorisalaattia.
5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 2 romainesalaattia
  • 4 broilerin ohutleikettä (noin 400 g)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 rs miniluumutomaatteja ( 250 g)

Kastike

  • 3 anjovisfileetä
  • 2 keltuaista
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl öljyä
Tulosta

1. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Kaada kastike tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin.

2. Huuhtele salaatit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.

3. Paahda leipäviipaleet nopeasti grillissä. Leikkaa valmiit leivät kuutioiksi. Grillaa seuraavaksi salaatit, broilerit ja tomaatit. Kääntele, kunnes broilerit ovat kypsiä ja salaatit sekä tomaatit saaneet väriä. Viipaloi valmiit broilerit ja tomaatit.

4. Aseta salaatit lautasille leikkauspinnat ylöspäin. Nosta broilerit, tomaatit, leipäkuutiot ja parmesaanilastut päälle. Viimeistele kastikkeella tai anna ruokailijoiden lisätä kastiketta itse. Voit antaa ruokailijoiden myös koota annoksensa itse.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »