Grillatut lehtipihvit ja viinirypälesalaatti

30 min
0
0

Grillatut lehtipihvit ja viinirypälesalaatti

GL
MU
0
0
Lehtipihvin grillaus onnistuu nopeasti tarpeeksi kuumalla grillillä. Raikas lisuke valmistetaan viinirypäleistä ja halloumijuustosta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpllehtipihviä (naudan ulkofileestä)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Viinirypälesalaatti

  • 250 ghalloumijuustoa (1 paketti)
  • 200 gkivettömiä viinirypäleitä (tummia)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (tummaa)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Osta lehtipihvit valmiina tai leikkaa ne ulkofileestä. Nuiji liha tarvittaessa muovikelmun välissä ohuemmiksi. Anna pihvien odottaa huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Jaa viipaloitu halloumi ja huuhdellut viinirypäleet neljälle folioarkille. Mausta rosmariinilla, etikalla, öljyllä ja pippurilla.

Taittele nyytit tiiviiksi paketeiksi ja nosta ne grilliin noin 10 minuutiksi tai kunnes rypäleet ja halloumi pehmenevät ja saavat väriä.

Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa ne kuumalla lämmöllä nopeasti kauniin värisiksi, noin 20 sekuntia per puoli.

Tarjoa lehtipihvit rypäle-halloumisalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä