Maku

Grillatut lammasvartaat harissamarinadilla

24 h 30 min
5
0

Grillatut lammasvartaat harissamarinadilla

Harissa- chilitahna sopii erinomaisesti maustamaan lammasta!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,2 kgkaritsan luuton paisti

Marinadi

  • 2 rklharissa- chilitahnaa
  • 1 kplsitruuna mehua (luomu)
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • ½ dloliiviöljyä
  • 4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 2 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Poista karitsan paistista kaikki ylimääräinen rasva. Kuutioi karitsan paisti sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Lisää marinadi kuutioidun karitsan paistin joukkoon pakastepussiin ja hiero marinadi lihoihin. Anna karitsan maustua jääkääpissä vähintään yön yli, mieluiten kaksi päivää.

Valuta karitsanpaisti kuutioista ylimääräinen marinadi pois. Laita lihat vartaisiin. Grillaa karitsavartaita grillissä joka reunalta, kunnes kypsyysaste on sopiva. Tarjoile esimerkiksi grillattujen kasvisten, bulgurin ja tzatzikin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä