Valmista jälkkäri samoilla tulilla! Grillatut hedelmät ja kuohkea keksitahnavaahto kruunaavat kesäaterian
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Kesän kepein jälkiruoka syntyy grillissä sopivan pehmeiksi paahdetuista hedelmistä, kuohkeasta keksitahnavaahdosta ja makeista tuoreista mansikoista. Grillatut hedelmät ihastuttavat!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.7.2021

Valmista jälkkäri samoilla tulilla! Grillatut hedelmät ja kuohkea keksitahnavaahto kruunaavat kesäaterian
Reseptin ainekset (4 annosta)
Grillatut hedelmät
- 4nektariinia
- 4luumua
- 4aprikoosia
- 250 gmansikoita
- 4biscoff-keksiä tai muita kandisokerikeksejä
Keksitahnavaahto
- 1 dlbiscoff-keksitahnaa
- 2 dlkauravispiä tai vispikermaa
- (tomusokeria)
Grillatut hedelmät ja keksitahnavaahto valmistuvat näin:
- Lusikoi keksitahna pieneen kattilaan. Sulata tahna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota kastike pois liedeltä ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vaahdota kauravispi tai kerma. Kaada kastike ohuena nauhana vaahtoon ja sekoita hyvin. Mausta halutessasi tomusokerilla.
- Halkaise hedelmät ja poista kivet. Grillaa leikkuupintaa noin 5 minuuttia grilliritilällä tai parilalla. Käännä hedelmät, jotta ne kuumenevat myös toiselta puolelta.
- Nosta grillatut hedelmät vadille tai annoslautasille, lusikoi hedelmien syvennyksiin keksitahnavaahtoa. Viimeistele mansikoilla ja keksimuruilla. Tarjoa loppu vaahto erikseen.

Paistetut nektariinit ja makea pähkinämuru – pannulla tirisee mehukas ja rapea kesäjälkkäri, jota haluat toisenkin satsin
Kotivinkki

Grillattu hedelmäsalaatti ja vuohenjuustodippi – helppo ja nopea kesäjälkkäri
Maku

Grillatut kookosananakset
Maku

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät – suolainen ja makea syleilevät toisiaan kesän suloisimmissa leivissä
Kotivinkki

Grillatut vesimelonipizzat
Maku

Grillatut melonit hunajalla ja fetalla – kesän ihanin makupari
Maku

Et tarvitse edes uunia! Suklainen vadelma-nektariinipiirakka valmistuu ilman kikkailua
Kotivinkki

Herkkupäivä! Mehukas ja kermaisa nektariinikakku on mukavaa vaihtelua britalle tai pavlovalle
Maku