Kotivinkki

Valmista jälkkäri samoilla tulilla! Grillatut hedelmät ja kuohkea keksitahnavaahto kruunaavat kesäaterian

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kesän kepein jälkiruoka syntyy grillissä sopivan pehmeiksi paahdetuista hedelmistä, kuohkeasta keksitahnavaahdosta ja makeista tuoreista mansikoista.
KA
0
0
Julkaistu: 23.7.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 4nektariinia
  • 4luumua
  • 4aprikoosia
  • 250 gmansikoita
  • 4biscoff-keksiä tai muita kandisokerikeksejä

Keksitahnavaahto

  • 1 dlbiscoff-keksitahnaa
  • 2 dlkauravispiä tai vispikermaa
  • (tomusokeria)
Tulosta

Grillatut hedelmät ja keksitahnavaahto valmistuvat näin:

  1. Lusikoi keksitahna pieneen kattilaan. Sulata tahna miedolla lämmöllä koko ajan sekoit­taen. Ota kastike pois liedeltä ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Vaahdota kauravispi tai kerma. Kaada kastike ohuena nauhana vaahtoon ja sekoita hyvin. Mausta halutessasi tomusokerilla.
  3. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Grillaa leikkuupintaa noin 5 minuuttia grilliritilällä tai parilalla. Käännä hedelmät, jotta ne kuumenevat myös toiselta puolelta.
  4. Nosta hedelmät vadille tai annoslautasille, lusikoi hedelmien syvennyksiin keksitahnavaahtoa. Viimeistele mansikoilla ja keksi­muruilla. Tarjoa loppu vaahto erikseen.

Kommentoi »