Maku

Grillattua peuranseläkettä

1 h 10 min
3
0

Grillattua peuranseläkettä

MU
GL
0
3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gpeuran lihaa (ulkofilee)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista fileestä kalvo terävällä veitsellä. Leikkaa filee neljään osaan.
Ruskista palat voi-öljyseoksessa kuumassa pannussa kauttaaltaan.
Pane yhteen palaan lihalämpömittari ja kypsennä paloja 160 asteessa, kunnes lämpömittari näyttää noin 52–55 astetta.
Mausta lihapalojen pinta suolalla ja pippurilla. Kääri palat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia.
Leikkaa palat poikkisyin ja aseta tarjolle. Tarjoa karpalo-rosmariinikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä