Grillattua parsaa ja kukkasalaattia

5
0

Grillattua parsaa ja kukkasalaattia

Grillattu parsa tarjoillaan kesäisen kukkasalaatin kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplnippu parsaa
  • 100 gpekonia
  • öljyä grillaamiseen

Kukkasalaatti

  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 65 gIlona kukkasalaattiseos
  • 1 dlparmesaania lastuina

Basilikavinegretti

  • 3 rklneitsyt oliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • 1 kplpieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta. Leikkaa pekonit pituussuunnassa puoliksi ja kiepauta parsojen ympäri. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä. Grillaa parsoja grillissä kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele kukkasalaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin grillatut parsat ja parmesan lastut. Valmista basilikavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele basilikavinegretti salaatin pinnalle. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä