Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
{
Aktiivinen
Passiivinen
Grillattu parsa tarjoillaan kesäisen kukkasalaatin kera.
5
Julkaistu: 18.4.2016

Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplnippu parsaa
- 100 gpekonia
- öljyä grillaamiseen
Kukkasalaatti
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 65 gukkasalaattiseos (Ilona)
- 1 dlparmesaania lastuina
Basilikavinegretti
- 3 rklneitsytoliiviöljyä
- 1 rklsitruunamehua
- 1 tlhunajaa
- 1 kplpieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta. Leikkaa pekonit pituussuunnassa puoliksi ja kiepauta parsojen ympäri. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä. Grillaa parsoja grillissä kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Asettele kukkasalaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin grillatut parsat ja parmesan lastut. Valmista basilikavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele basilikavinegretti salaatin pinnalle. Nauti heti.