Maku

Grillattua parsaa ja kukkasalaattia

{
Aktiivinen
Passiivinen
Grillattu parsa tarjoillaan kesäisen kukkasalaatin kera.
5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplnippu parsaa
  • 100 gpekonia
  • öljyä grillaamiseen

Kukkasalaatti

  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 65 gukkasalaattiseos (Ilona)
  • 1 dlparmesaania lastuina

Basilikavinegretti

  • 3 rklneitsytoliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • 1 kplpieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta. Leikkaa pekonit pituussuunnassa puoliksi ja kiepauta parsojen ympäri. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä. Grillaa parsoja grillissä kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele kukkasalaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin grillatut parsat ja parmesan lastut. Valmista basilikavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele basilikavinegretti salaatin pinnalle. Nauti heti.

Kommentoi »