5(1)
Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
Grillattu parsa tarjoillaan kesäisen kukkasalaatin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kplnippu parsaa
100 gpekonia
öljyä grillaamiseen
Kukkasalaatti
suolaa ja mustapippuria myllystä
65 gukkasalaattiseos (Ilona)
1 dlparmesaania lastuina
Basilikavinegretti
3 rklneitsytoliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
1 tlhunajaa
1 kplpieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta. Leikkaa pekonit pituussuunnassa puoliksi ja kiepauta parsojen ympäri. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä. Grillaa parsoja grillissä kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele kukkasalaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin grillatut parsat ja parmesan lastut. Valmista basilikavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele basilikavinegretti salaatin pinnalle. Nauti heti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo