Maku

Grillattua halloumijuustoa ja kurkkusalaattia

45 min
0
0

Grillattua halloumijuustoa ja kurkkusalaattia

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 ghalloumijuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tlsokeria
  • 3 rkloliiviöljyä

Kurkkusalaatti

  • 1 kplkurkkua
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta korianteria
  • 1 rkltuoretta minttua
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin kurkkusalaatti. Kuori kurkku, halkaise se pituussuunnassa ja koverra pehmeä keskiosa teelusikalla pois. Viipaloi noin sentin paksuisiksi paloiksi.
Sekoita sitruunanmehuun silputut korianterin ja mintun lehdet, sokeri ja suola. Kaada kastike kurkkupalojen päälle. Anna kurkkupalojen maustua kastikkeessa puolisen tuntia. Kaada neste pois ja nosta kurkkupalat tarjoilukulhoon.
Valmista juusto. Pyyhi halloumit talouspaperilla kuiviksi. Halkaise juustot pituussuunnassa paloiksi ja leikkaa palat ohuemmiksi kolmioiksi.
Sekoita sitruunamehuun murskattu valkosipuli, sokeri ja oliiviöljy.
Sivele juustopalat sitruuna-öljyseoksella. Grillaa juustopaloja parilapannulla parin minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Käännä kerran varovasti, ennen kuin juusto alkaa keskeltä sulaa. Tarjoa grillattuja juustopaloja kurkkusalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä