Maku

Grillattu rub-olutkana

1 h 50 min
GL
LA
MA
MU
4.38
7


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Maijala

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gbroileria (kokonainen)
  • 1 rklrypsiöljyä

Rub-seos

  • 1/2 rklsinappijauhetta
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 15 gsipulia (raastettuna)
  • 10 gvalkosipulinkynttä (raastettuna)
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 5 dlkeskiolutta (tölkissä)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Yhdistä keskenään rub-seoksen ainekset. Hiero sulatetun ja kuivatun broilerin sisä- ja ulkopinta ensin öljyllä ja sitten rub-seoksella. Tyhjennä oluttölkki puoleen ja pujota tölkki pystyssä broilerin sisään. Nosta koko komeus pystyasennossa grilliin tukevasti broilerin jalkojen ja tölkin varaan. Grillaa suljetussa grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 1,5 tuntia tai kunnes lihasta valuva neste on kirkasta ja liha on läpikypsää. Ota broileri varovasti grillistä ja poista oluttölkki. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen paloittelua. Tarjoa broileri esimerkiksi mehukkaan salsan tai aiolin ja raikkaan kesäsalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.38