0(0)
Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Grillattu pulla kuulostaa hassulta mutta maistuu herkulliselta. Kieputa taikinapötköt tikkupullien tapaan raparperinvarren ympärille ja saat syödä myös tikun, vaikka sokeriin dippaillen.
28.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Grillattu pulla
1 1/2 dlmaitoa tai kermaa
1/2 dlsokeria
1 tlkardemummaa (rouhittuna)
1/4 tlkanelia
1/4 tlsuolaa
1 tlkuivahiivaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
12raparperinvartta (à 20 cm)

Grillattu pulla leivotaan näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja lämmitä 42-asteiseksi. Liuota sokeri maitoon. Lisää mausteet. Sekoita hiiva jauhoihin erillisessä kulhossa. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  2. Muotoile taikinasta pitkulaisia tankoja ja kiepsauta ne raparperin ympärille.
  3. Paista tikkupullia grillissä ahkerasti käännellen. Pulla on kypsää, kun se irtoaa helposti tikusta. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai hillon kanssa.

Vinkki!

Voit tietenkin vuolla tikut puusta. Liota niitä silloin puolisen tuntia kylmässä vedessä, ettei puu syty palamaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo