Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Grillattu pulla kuulostaa hassulta mutta maistuu herkulliselta. Kieputa taikinapötköt tikkupullien tapaan raparperinvarren ympärille ja saat syödä myös tikun, vaikka sokeriin dippaillen.
Mittaa maito kulhoon ja lämmitä 42-asteiseksi. Liuota sokeri maitoon. Lisää mausteet. Sekoita hiiva jauhoihin erillisessä kulhossa. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Muotoile taikinasta pitkulaisia tankoja ja kiepsauta ne raparperin ympärille.
Paista tikkupullia grillissä ahkerasti käännellen. Pulla on kypsää, kun se irtoaa helposti tikusta. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai hillon kanssa.
Vinkki!
Voit tietenkin vuolla tikut puusta. Liota niitä silloin puolisen tuntia kylmässä vedessä, ettei puu syty palamaan.