Maku

Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille

50 min
0
0

Grillattu pulla kuulostaa hassulta mutta maistuu herkulliselta. Kieputa taikinapötköt tikkupullien tapaan raparperinvarren ympärille ja saat syödä myös tikun, vaikka sokeriin dippaillen.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 annosta)

Grillattu pulla

  • 1 1/2 dlmaitoa tai kermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa (rouhittuna)
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 12raparperinvartta (à 20 cm)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Grillattu pulla leivotaan näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja lämmitä 42-asteiseksi. Liuota sokeri maitoon. Lisää mausteet. Sekoita hiiva jauhoihin erillisessä kulhossa. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  2. Muotoile taikinasta pitkulaisia tankoja ja kiepsauta ne raparperin ympärille.
  3. Paista tikkupullia grillissä ahkerasti käännellen. Pulla on kypsää, kun se irtoaa helposti tikusta. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai hillon kanssa.

Vinkki!

Voit tietenkin vuolla tikut puusta. Liota niitä silloin puolisen tuntia kylmässä vedessä, ettei puu syty palamaan.

MITÄ PIDIT?
0