Maku

Grillattu nektariinisalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kesän herkullisin salaatti koostuu grillatuista nektariineistä, pekonista ja aurasta!
MU
0
0


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4 kplnektariinia
  • 170 gpekonia
  • 75 gaurajuustoa
  • 1-2 kpluusi punasipuli
  • 1 rkusalaattia

Salaatinkastike

  • ½ dlneitsytoliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 rkltuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½valkosipulin kynsi hienonnettuna
Tulosta

Puolita nektariinit ja poista kivi. Sudi öljyä nektariinien pintaan ennen grillausta. Grillaa nektariineja molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Anna grillattujen nektariinien jäähtyä hetki. Leikkaa grillatut nektariinit viipaleiksi.

Paista pekonit rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja murustele aurajuusto. Kokoa salaatti tarjoilulautaselle.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Ripottele salaatinkastike salaatin pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa nektariinisalaattia esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.

Grillaukseen kannattaa käyttää nektariineja, jotka eivät ole vielä ihan täysin kypsiä.
Kommentoi »