Maku

Grillattu muikkupizza

30 min
5
0

Grillattu muikkupizza

MU
0
5
Grillattu muikkupizza saa makua itse marinoiduista muikuista, kesäkurpitsoista ja mozzarellasta. Voiko parempaa kesäpizzaa ollakaan? 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 2 1/2 dlvettä
  • 6 1/2 gkuivahiivaa (1/2 pss)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä

Täyte

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 125 gmozzarellajuustoa (1 pallo)
  • 2 dltomaattimurskaa

Lisäksi

  • 20 kplmuikkuja (öljymarinoita, halstrattuja, ks. linkki reseptiin alta)
  • 2 dlrucolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta ne veteen. Lisää öljy ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhosta.

Jaa taikina neljään osaan.

Kauli ne pyöreiksi pohjiksi, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa täytteiden valmistuksen ajan.

Höylää kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Voitele viipaleet öljyllä ja grillaa ne kevyesti molemmin puolin. Revi mozzarella palasiksi.

Nosta pizzapohjat kuumaan grilliin ja sulje kansi. Anna pohjan toisen puolen grillautua 2–3 minuuttia. Käännä pizzat ja lisää päälle tomaattimurska, kesäkurpitsaviipaleet ja mozzarella. Anna toisen puolen grillautua myös kannen alla, kunnes alapinta on saanut sopivan värin ja mozzarella hiukan sulanut.

Ennen kuin nostat pizzat tarjolle, lisää päälle öljymarinoituja halstrattuja muikkuja ja rucolaa.

Vinkki!

  • Muikut perataan ”puhkomalla”. Puhkaise kala peukalolla kidusten takaa ja vedä samalla kidukset ja suolet ulos. Pään voit halutessasi poistaa niskasta nipistämällä. Jos haluat puhdistaa vatsaontelon tarkasti, voit leikata saksilla pään sekä vatsasta ohuen suikaleen pois. Poista avonaisesta vatsasta sisälmykset ja huuhtele kalat.
  • Halstrattujen, öljymarinoitujen muikkujen tilalla voit käyttää tölkillisen savumuikkuja tai -ahvenia öljyssä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä