Kotivinkki

Hittiruoka melanzane alla parmigianan kesäversio paahtuu näppärästi grillissä

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Unohda suolaus, lado muna­koisoviipaleet sellaisenaan grilliritilälle ja paahda ruskeiksi. Tuoreista tomaateista tehty melanzane alla parmigiana on entistä herkullisempaa.
KA
2.6
0
Julkaistu: 7.7.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 2munakoisoa
  • 6tomaattia
  • 250 g (2 palloa)mozzarellajuustoa
  • 2 dlparmesaanijuustoraastetta
  • basilikanlehtiä
  • 2viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää

Mausteseos

  • 4valkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Grillattu melanzane alla parmigiana valmistuu näin:

  1. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Lado viipaleet kuumalle grilliritilälle ja grillaa ruskeiksi molemmin puolin. Käännä viipaleet vasta sitten kun leikkuupinta on kunnolla ruskistunut.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, valko­sipulit, oregano, suola ja pippuri. Voitele paistuneet munakoisot seoksella.
  3. Leikkaa tomaatit ja mozzarellapallot viipaleiksi. Raasta parmesaani.
  4. Lado munakoiso-, tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä kerroksittain grillin kestävään pannuun tai vuokaan. Jätä päällimmäiseksi muutama mozzarellaviipale. Ripottele pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.
  5. Paista grillissä vielä 15 minuuttia kansi kiinni. Viimeistele basilikanlehdillä.
Kommentoi »