Maku

Grillattu lehtikaali

24 h 20 min
GL
KA
MA
MU
VE
4
0

Grillattu lehtikaali on kesän paras grillilisäke!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

  • 200 glehtikaalin lehtiä
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1valkosipulin kynsi
  • ½kuivattu chili
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Grillattu lehtikaali valmistuu näin:

  1. Aloita grillatun lehtikaalin valmistaminen laittamalla öljy maustumaan. Mittaa rypsiöljy kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää hienonnettu valkosipuli öljyyn.
  3. Hienonna kuivattu chili morttelissa ja lisää öljyyn. Anna öljyn maustua vähintään yksi päivä. Voit käyttää myös valmiiksi maustettuja öljyjä, joita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista.
  4. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa hyvin. Sudi lehtikaalin lehdet maustetulla öljyllä.
  5. Grillaa lehtikaalin lehtiä molemmilta puolin muutaman minuutin ajan tai kunnes lehdet rapeutuvat ja saavat väriä.
  6. Mausta grillatut lehtikaalin lehdet suolalla ja mustapippurilla. Poista lehtikaalien lehtiruodit syömisen aikana.
MITÄ PIDIT?
4