Maku

Grillattu hedelmäsalaatti ja vuohenjuustodippi – helppo ja nopea kesäjälkkäri

20 min
0
0

Grillattu hedelmäsalaatti ja vuohenjuustodippi – helppo ja nopea kesäjälkkäri

GL
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Raikas jälkiruoka syntyy melkein itsestään muiden grilliherkkujen ohella, eikä ruoanlaittopuuhiin tarvitse siirtyä sisälle. Paahda hedelmiin grillissä kauniit raidat ja nauti makea hedelmäsalaatti vastustamattoman vuohenjuustodipin kera.

Ainekset (4 annosta)

  • 4nektariinia tai persikkaa
  • 1 tuore ananas
  • 500 gviinirypäleitä

Vuohenjuustodippi

  • 150 gvuohenjuustoa (chevre)
  • 2rkl (hunajaa)
  • ½ dlkuohukermaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Grillattu hedelmäsalaatti ja vuohenjuustodippi valmistuu näin:

  1. Tee ensin vuohenjuustodippi. Kumoa purkillinen pehmeää vuohenjuustoa kulhoon ja notkista se lusikalla. Lisää hunaja.
  2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele juustoseos sen joukkoon. Siirrä dippi lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  3. Pese ja lohko nektariinit, poista kivi.
  4. Kuori ja lohko ananas. Jätä töyhtö koristeeksi.
  5. Huuhtaise rypäleet.
  6. Grillaa hedelmiä ahkerasti käännellen, kunnes niissä on kauniit raidat.
  7. Tarjoile hedelmät vuohenjuustodipin kanssa.

Grillaa hedelmät isoina paloina, niin ne on helppo syödä käsin. Grillaa kerralla isompi satsi, sillä hedelmät ovat hyviä myös kylmänä.

MITÄ PIDIT?
0