Kotivinkki

Grillattu croissant

20 min
0
0

Grillattu croissant

Uudenlainen tikkupulla on tässä! Grillattu croissant tehdään valmiista croissant-taikinasta. Sen sisään kääritään cheddarjuustoa, jolloin maku on mehevä yhdistelmä suolaista ja makeaa. Nauti grillattu croissant vaikka salaatin kanssa.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 1 tlkvalmista croissant-taikinaa (240 g)
  • 1 dlcheddarjuustoraastetta
  • 1 rklöljyä

Lisäksi

  • puisia varrastikkuja
  • 1 tlsavustettua suolaa
  • 1–2 tlhunajaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN8 min
PASSIIVINEN12 min

1. Kastele puiset varrastikut kunnolla märiksi.

2. Avaa croissant-taikinatölkki ja levitä taikinalevy pöydälle. Irrota taikinat esileikattujen kolmioiden mukaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Aseta varrastikut kolmioiden leveämpään päähän ja pyöritä taikinakolmiot rullalle niin, että varras­tikut jäävät osittain taikinan sisälle.

3. Voitele croissantit öljyllä. Grillaa parilan päällä, mielellään grillikuvun alla noin 12 minuuttia välillä käännellen, kunnes grillattu croissant on kauniin kullanruskea ja rapea. Voit kypsentää ne myös 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä uunipellillä 15–18 minuuttia.

4. Valuta kypsien tikkuleipien pinnalle hunajaa ja ripottele päälle savustettua sormisuolaa. Tarjoile grillattu croissant lämpimänä esimerkiksi salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä