Maku

Greippi-marenkipiirakka

1 h 10 min
3.7
2

Greippi-marenkipiirakka

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 250 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 397 gkondensoitua maitoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlgreippitäysmehua
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tukevassa pakastepussissa kaulimella päältä painaen.

Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, greippimehu ja maissitärkkelys tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle.

Paista greippipiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja asettuu.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.

Levitä marenki aaltoilevaksi kerrokseksi täytteen päälle. Paista vielä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarkkaile marenkia, sillä se tummuu herkästi.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä