Kotivinkki

Gratinoitu siika

30 min
0
0

Gratinoitu siika

Gratinoitu siika on hyvä pääruokavaihtoehto kinkulle, kun joulua vietetään kevyesti ja pienellä porukalla. Se sopii hyvin myös tapaninpäivän tarjottavaksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4siikafileetä (á 150 g)
  • suolaa ja valkopippuria

Kuorrute

  • noin 1 dlranskankermaa
  • tai 1 (120 g) prksmetanaa
  • 2 rkltilliä
  • 100 gkermajuustoa raastettuna
  • ½ dlmantelilastuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Nypi siikafileistä ruodot pois ruotopihtien avulla. Nosta kalafileet uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta kalojen pinta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

2. Aja ranskankerma tai smetana ja tilli vihertäväksi seokseksi sauvasekoittimen avulla. Lisää raastettu kermajuusto. Jaa kuorrute siikafileiden päälle. Ripottele fileiden pinnalle mantelilastuja.

3. Paista kalafileitä 225-asteisen uunin ylätasolla noin 7–10 minuuttia fileiden paksuuden mukaan. Tarjoa gratinoitu siika yhdessä keitettyjen perunoiden kanssa.

Kurkkaa myös mainiot reseptit graavilohilohirullat wasabilla ja haukiterriini

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä