Maku

Gratinoitu savulammaspannu

35 min
MU
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Ülle Nurmi, Sebastian Nurmi
Kuvat Matias Uusikylä, Sebastian Nurmi

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplperunaa
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gtatteja
  • 300 glampaanlihaa (savustettuna)
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1/2 dllihafondia
  • 2 rklginiä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gkermajuustoa (manchego)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi ja paista voissa paistinpannulla kypsäksi. Hienonna sipulit  ja tatit. Leikkaa savulammas ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää sipulit ja sienet ja jatka hetki kypsentämistä. Lisää myös savulammas- ja kesäkurpitsakuutiot ja kypsennä vielä hetki. Lisää fondi, gini ja kerma.  Mausta savulammaspannu rosmariinilla, suolalla ja  mustapippurilla ja kumoa uunivuokaan.

Ripottele savulammaspannun päälle juustoraaste ja gratinoi uunin grillivastuksen alla 225  asteessa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0