Maku

Gratinoidut uuniperunat

50 min
4.5
0

Gratinoidut uuniperunat

GL
MU
0
4.5
Tee uuniperunat puikulaperunoista, koverra ne täytä herkullisella lohi-smetanatäytteellä. Gratinoi ne uunissa superherkullisiksi pikkupurtaviksi!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 6 kplperunaa (iso puikulaa)

Täyte

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 dlsmetanaa
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • Koristeluun punasipulirenkaita ja tuoretta tilliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Aloita gratinoitujen uuniperunoiden valmistus pesemällä ja harjaamalla perunat puhtaiksi.

Puolita ne pitkittäin ja nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin ison foliopalan päälle uunivuokaan. Kääri perunat tiiviisti folionyyttiin.

Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Valmista perunoiden kypsyessä täyte. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa lohi, smetana, tilli- ja punasipulisilppu sekä 1 dl juustoraastetta. Mausta seos mustapippurilla.

Nosta kypsät perunanpuolikkaat uunista. Koverra lusikalla perunan sisusta, mutta jätä noin puolen sentin verran perunaa kovertamatta kuoren vierestä.

Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Hienonna perunoista koverrettu sisus ja sekoita lohitäytteeseen. Jaa täyte perunankuoriin ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Gratinoi perunoita 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

Koristele gratinoidut uuniperunat punasipulirenkailla ja tillillä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä