Maku

Gratinoidut latva-artisokat

1 h 30 min
0
0

Gratinoidut latva-artisokat

KA
MU
0
0
Gratinoidut latva-artisokat ovat näyttävää ja herkullista illanistujaisruokaa. Katso linkistä myös artisokkien keitto-ohje!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpllatva-artisokkaa (keitettynä)

Gratiinikastike

  • 3 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 1/2 dljuustoa (raastettuna)
  • 150 gherkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista gratinoidut latva-artisokat näin:

Koverra keitetyt artisokat kupeiksi. Jätä uloimmat lehdet paikoilleen koristeeksi. Nypi parta pois pohjan päältä.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta sekoittaen.

Kaada valkoviini, kerma ja maito kattilaan hyvin sekoittaen. Hauduta hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan puolet juustoraasteesta.

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet ja sipulit kevyesti voissa pannulla. Sekoita sieniseos kastikkeeseen.

Täytä artisokat kastikkeella. Ripottele päälle juustoraaste.

Gratinoi artisokkia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä