Maku

Gratinoidut hedelmät

45 min
3
0

Gratinoidut hedelmät

GL
KA
LA
MA
0
3
Teksti Kiira Öhblom
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlviinirypäleitä
  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 4 kplluumuja
  • 3 kplmandariinia

Zabaglione-kastike

  • 4 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/4 dlviiniä (marsala)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Paloittele hedelmät ja asettele ne kauniisti uuninkestävään tarjoiluastiaan.

Valmista kastike. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja viini kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi esimerkiksi teräksisessä vatkauskulhossa. Nosta kulho kevyesti kiehuvan vesikattilan päälle.

Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan pallovispilällä tai sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes massa on paksua, vaaleaa ja muna kypsyy.

Jäähdytä kastike kylmäksi vatkaamalla.

Levitä kastike vanaksi hedelmien päälle ja gratinoi pinta kaasupolttimella tai grillisvastusten alla uunissa.

•Jos haluat, sytytä pari sädetikkua gratinoitujen hedelmien koristeeksi juuri ennen pöytään vientiä ja poista tikut heti palamisen jälkeen.

•Jos haluat kuorrutuksesta runsaamman, tuplaa zabaglione-kastikemäärä.

•Viinivaahtokastikkeen voit tarjota myös ilman gratinointia, joko kuumana tai kylmänä ja maustaa esimerkiksi raastetulla valkosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä