Maku

Gratinoidut fenkolit

30 min
0
0

Gratinoidut fenkolit

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gfenkolia
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1 rklpinjansiemeniä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlmineraalisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta oreganoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Huuhtele fenkolit ja leikkaa lohkoiksi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä purtavan pehmeiksi. Valuta fenkolit ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja balsamiviinietikka. Ripottele vuokaan pinjansiemenet, viipaloidut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Gratinoi vuokaa grillivastusten alla, kunnes pinjansiemenet paahtuvat kauniin ruskeiksi.

Ripottele gratinoitujen fenkolien pinnalle tuoretta oreganoa ja tarjoa alkupalana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä