Maku

Gratinoidut fenkolit

30 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 20.7.2005


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 500 gfenkolia
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1 rklpinjansiemeniä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlmineraalisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta oreganoa
Tulosta

Huuhtele fenkolit ja leikkaa lohkoiksi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä purtavan pehmeiksi. Valuta fenkolit ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja balsamiviinietikka. Ripottele vuokaan pinjansiemenet, viipaloidut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Gratinoi vuokaa grillivastusten alla, kunnes pinjansiemenet paahtuvat kauniin ruskeiksi.

Ripottele gratinoitujen fenkolien pinnalle tuoretta oreganoa ja tarjoa alkupalana.

Kommentoi »