Maku

Granola joulumaustein

45 min
4
1

Granola joulumaustein

KA
LA
MA
MU
1
4
Rapea granola joulumaustein sopii ihanasti vaikka jogurtin päälle! Jouluisessa rapeassa myslissä on makean mausteinen maku ja sopivasti sattumia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 4 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna, mieluiten suolaamattomia)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 25 gkookosrasvaa (kovaa)
  • 1/4 dlvaahterasiirappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 dlrusinoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita kuivat aineet keskenään marjoja lukuun ottamatta.

Sulata kookosrasva. Sekoita lämpimään rasvaan vaahterasiirappi ja halutessasi suola. Kuumenna tarvittaessa hetki, jotta saat juoksevan seoksen. Lisää seos kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita hyvin.

Levitä mysli leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia. Kääntele ja sekoittele muutaman kerran paahtamisen aikana.

Anna myslin jäähtyä ennen kuin lisäät joukkoon kuivatut karpalot ja rusinat.

Purkita granola kahteen tai kolmeen purkkiin ja säilytä joulumausteinen granola kuivassa paikassa.

Vinkki!

Voit valmistaa granolan hyvissä ajoin ennen joulua: purkita tai pussita granola ja säilytä kuivassa. Annos on myös helppo tuplata!

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä