Granaattiomena-vadelmamehu
{
Aktiivinen
Passiivinen
Makea mehu käy jälkiruoasta. Mehustuksesta jäävän marja-hedelmäkuitumassan voi nauttia vaikkapa maustamattoman jogurtin tai puuron kera.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.1.2015

Granaattiomena-vadelmamehu
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 kplgranaattiomena
- 200 gvadelmia (kotimaisia, sulatettuna)
- 1 kplomenaa (punainen)
- 1,5 kpllime
- 1/2 kplkurkku
- 2 rklinkivääriä (n. 2 cm pala)
Leikkaa granaattiomena halki ja kaavi siemenet kulhoon käsin. Pese omena ja kurkku huolellisesti. Kuori lime halutessasi (itse käytin yhden limen kuorineen ja puolikkaan kuorittuna; kuorista tulee aavistus hapanta makua, joka tasapainottaa mehun makeutta). Laita kaikki ainekset mehulinkoon ja mehusta. Koristele halutessasi limenkuorella. Nauti heti, mieluiten jalallisesta lasista.
Ihanan jälkiruoan saat jäljelle jäävästä marja-hedelmäkuitumassasta sekoittamalla sen vaniljajäätelöön ja tarjoamalla vaahterasiirapin kera.