Maku

Graavisilakat

24 h 20 min
0
0

Graavisilakat

GL
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 20 kplsilakoita

Etikkaliemi

  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Kastike

  • 1 kplkeltuaista
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlpunaviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 rkltuoretta tilliä
  • 1 rklruohosipulia
  • 1 rklpersiljaa

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Poista silakkafileistä nahka repäisemällä. Sekoita etikkaliemi ja upota silakkafileet liemeen. Peitä kelmulla ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin. Sekoita kerran maustumisen aikana.

Mittaa kastikkeen aineet korkeaan astiaan ja sekoita kastike samettisen sileäksi sauvasekoittajalla.

Valuta silakkafileet hyvin ja pane ne tarjoiluastiaan. Valuta kastike päälle. Peitä graavisilakat kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä