Maku

Graavisiika thaityyliin

26 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsiikaa
  • 1 kpllimettiä
  • 1/2 tlsuolaa

Kastike

  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1/2 kpllimettiä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaleina)
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 tlfariinisokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 dlrucolaa
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1/2 kpllimettiä

Tee näin

26 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN26 h

Leikkaa siikafilee ohuiksi lastuiksi ja levitä ne laakeaan vuokaan. Kaada limetin puristettu mehu tasaisesti kalapaloille ja ripottele pintaan suolaa. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta kalat liemestä. Sekoita kookoskermaan limetin puristettu mehu ja mausteet ja kaada kalapaloille. Anna maustua yön yli.

Tarjoa siika rucolapetiltä. Koristele limettiviipaleilla ja korianterilla.

•Siian voit tehdä aivan valmiiksi ruokailua edeltävänä päivänä, kunhan se saa olla viileässä.

MITÄ PIDIT?
4