Graavilohta ja lämmintä perunasalaattia

24 h 25 min
0
0

Graavilohta ja lämmintä perunasalaattia

MU
GL
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Graavilohi

  • 250 glohta
  • 1 rklsuolaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 rklkonjakkia
  • 2 rkltuoretta tilliä

Lämmin perunasalaatti

  • 250 gperunaa
  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Nypi lohipalasta ruodot. Hiero kalan pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Valuta päälle konjakki tai viski ja levitä päälle hienonnettu tilli.

Kääri lohipala tiiviisti voi- tai leivinpaperin sisään ja taputtele pakettia hetki kämmensyrjällä. Nosta paketti jääkaappiin lautasen päällä ja aseta päälle paino. Anna maustua seuraavaan päivään.

Pyyhi seuraavana päivänä lohipalan pinnasta ylimääräiset mausteet. Leikkaa graavilohesta terävällä veitsellä ohuita viipaleita.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Valuta perunoiden keitinvesi pois ja leikkaa kuumat perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa viipaleet takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Nauti lämmintä perunasalaattia graavilohen seurana.

Vinkki!

Syö yli jäänyttä lohta ruisleivän päällä tai käytä kala pastakastikkeen höysteenä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä