Kuvat
Julkaistu 20.1.2008

Graavilohitartar
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 200 ggraavilohta (kuutioituna)
- 2 rklkapriksia (hienonnettuna)
- 1/2 dlpunasipulia (hienonnettuna)
- 2 rklranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- 2 kpltummaa täysjyväleipää
- 1/4 kplpunasipulia (viipaloituna)
- 1 rklpunaviinietikkaa
- 1 rklkapriksia
Graavilohitartar – ohje:
- Sekoita lohi, kaprikset ja sipuli kulhossa. Lisää sidosaineeksi ranskankermaa ja mausta pippurirouhaisulla. Anna seoksen maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
- Leikkaa leipä Ø 4 cm muotilla ympyröiksi ja pane sipuliviipaleet etikkaan maustumaan. Ripauta sipuleille halutessasi suolaa ja pippuria.
- Lusikoi lohiseos muotin avulla leipäpaloille, painele hieman ja nosta muotti varovasti pois. Koristele graavilohitartarannos maustetuilla sipuleilla ja kapriksilla.
Vinkki!
Muotiksi sopivat myös yksinkertaiset piparkakkumuotit.