Maku

Graavilohilasagne

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
MU
4.5
4
Julkaistu: 22.11.2008


Reseptin ainekset (6 annosta)

Kastike

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 gpurjoa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 750 gtomaattia (kuutioituna)
  • 1 kplvalkosipulia (solo)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 ggraavilohta
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (mustaleima)
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 250 gpastaa (lasagne)

Tarjoiluun

  • 2 dlrucolaa
Tulosta

Valmista lasagne edellisenä päivänä.

Tee kastike. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä purjot.

Lisää vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kumoa kasariin kermamaito ja anna kiehahtaa. Lisää kuutioidut tomaatit, valkosipuli, sitruunamehu sekä mausteet. Nosta kasari syrjään.

Nosta kauhallinen kastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Kauho lasagnelevyille kastiketta ja levitä päälle graavilohta, juustoa ja silputtua basilikaa. Tee kaikki kerrokset näin, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty.

Säästä päällimmäiseksi annos kastiketta sekä kolmasosa juustosta.

Peitä graavilohilasagne foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä graavilohilasagne ja nosta jääkaappiin yöksi.

Kuumenna graavilohilasagne tarjolle ilman foliota. Revi lasagnen päälle tuoretta rucolaa. Tarjoa seurana marinoituja vihreitä papuja.

Jos käyttämäsi graavilohi on voimakkaasti suolattua, vähennä suolan määrää ruoassa.
4 kommenttia