Kotivinkki

Graavilohi-selleri-perunasalaatti

0
0

Graavilohi-selleri-perunasalaatti

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 300 gtuoretta nahallista lohifileetä
  • 1 rklkarkeaa merisuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlrouhittua valkopippuria
  • ½-1 tlkuivattua tilliä
  • 1 kookasjuuriselleri
  • 250 gkypsää kuorittua perunaa paloina
  • 1 prkvihreää pestokastiketta
  • 1 prkranskankermaa
  • 1 dlruokakermaa
  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 ruukkuauringonkukanversoja
  • 1 ruukkurucolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Aloita lohen graavaamiselle jo vähintään päivää ennen kuin aiot tehdä salaatin. Levitä lohen pintaan merisuola, sokeri, valkopippurirouhe ja kuivattu tilli. Peitä kala ja pane pala tasaisen painon alle viileään vähintään vuorokaudeksi.

2. Pyyhi graavaantuneen lohen pinta kuivaksi ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.

3.Yhdistä kuorittu ja ohuiksi tikuiksi leikatut selleripalat, kypsät perunakuutiot sekä loput salaatin aineksista kulhossa tasaiseksi.

4.Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.

5.Pane salaatti tarjolle auringon­kukanversojen ja rucolan kanssa ja nauti heti.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä