Maku

Graavilohi-oliivipiiraat

1 h
0
0

Graavilohi-oliivipiiraat

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 100 ggraavilohta (siivuina)
  • 1 kplpunaista paprikaa (suippo)
  • 10 kploliiveja
  • 2 dlruokakermaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 kplmunaa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi paloiteltu rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina yhteen voideltuun isohkoon piirakkavuokaan tai kolmeen pienempään ja nosta viileään.
Yhdistä keskenään ruokakerma, ranskankerma, kananmunat ja sinappi. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Kaada seos piirakkavuokaan tai -vuokiin ja asettele pinnalle lohisiivut, oliivit ja viipaloitu paprika, josta on poistettu sisukset.
Paista 200 asteessa noin 30–45 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt, pohja kypsä ja piiraan pinta saanut kauniin paistovärin.
Tarjoa lämpimänä tillillä koristeltuna raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä