Graavikuhatartaria ja pinaattimoussea

48 h 15 min
4
0

Graavikuhatartaria ja pinaattimoussea

MU
GL
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 400 gkuhaa (nahattomana)
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä

Pinaattimousse

  • 1/2 dlomenatäysmehua
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 60 gpinaattia (ryöpättynä ja jäähdytettynä)
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 kplliivatelehteä (liotettuna)

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Suolaa ja pippuroi kuhafileet reilulla kädellä. Asettele ne vastakkain ja laita väliin tillinoksa. Kelmuta fileet hyvin ja anna niiden maustua kevyen painon alla jääkaapissa noin 2 päivää.
Poista fileistä keskiruoto veitsen avulla ja leikkaa kala mahdollisimman hienoiksi kuutioiksi. Asettele kuutiot esille sellaisenaan tai muotoile ne pienen muotin avulla keoiksi.
Valmista pinaattimousse. Keitä mehua ja sokeria hetki, niin että sokeri liukenee mehuun.
Jäähdytä.
Kaada neste tehosekoittimeen. Lisää joukkoon pinaatti ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää se pinaattiseoksen joukkoon. Mausta seos suolalla. Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Kuivaa ne ja sulata ne pienessä kiehuvassa vesitilkassa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateseos pinaattikermaan.
Lusikoi pinaattimousse kannelliseen laakeaan astiaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Nostele seosta kostutetun lusikan avulla lautaselle kuulamaiseksi keoksi. Tarjoa yhdessä kuhatartarin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä