Kotivinkki

Graavattu sitruunalohi ja piparjuurikastike

48 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
48 h
Sitruunalohi on herkullinen tarjottava juhlapöytään. Suolaa kalafilee noin pari vuorokautta ennen tarjoilua.
4
0
Julkaistu: 15.12.2015


Reseptin ainekset (10-12 annosta)

  • 1 kglohta tai kirjolohta
  • 2 rklkarkeaa merisuolaa
  • ½ rklsokeria
  • mustapippuria
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • tillinvarsia

Kastike

  • 2 dlranskakermaa
  • 1–2 rklpiparjuurta
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria
Tulosta

1. Nypi kalafileestä ruodot pois. Ripottele fileelle suola, sokeri ja pippuri.

2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori fileen päälle. Pilko lopuksi pinnalle tillinvarsia. 3. Paketoi kala leivin- tai voipaperiin. Nosta paketti vuokaan ja jääkaappiin. Anna maustua pari vuorokautta. Käännä kalafilee pari kertaa suolautumisen aikana. 4. Sekoita ennen tarjoilua kastikkeen raaka-aineet. 5. Kaavi fileen pinnalta mausteet pois ja leikkaa graavattu sitruunalohi ohuiksi viipaleiksi fileointiveitsellä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille. 6. Lusikoi kastiketta raidoiksi kalafileiden päälle ja koristele vati lopuksi tuoreella tillillä. Laita loppu kastike tarjolle kulhoon.  

Kommentoi »