Maku

Gorgonzola-viikunapiiraat

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Viikunat, sinihomejuusto ja balsamicosiirappi - mikä täydellinen yhdistelmä! Nämä gorgonzola-viikunapiiraat sopivat ihanasti juhlien pikkusuolaisiksi tai iltateen herkuksi.
KA
3.9
0
Julkaistu: 28.10.2010


Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Gorgonzola)
  • 2 kplmunaa
  • 100 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 kplviikunoita
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa (sirappina)
Tulosta

Sekoita kylmä voi, jauhot, suola ja leivinjauhe monitoimikoneessa leikkuuterällä ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi pötköksi ja jaa se 12 palaan. Painele taikinapalat muffinipellin voideltuihin syvennyksiin.

Leikkaa gorgonzola 12 palaan ja nosta palat vuokiin.

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon juustoraaste, kerma ja pippuri. Kaada täyte vuokaan pohjien päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja sivele kevyesti balsamicosiirapilla. Asettele viipaleet gorgonzolapiiraiden päälle ja paista edelleen 5–10 minuuttia.

Irrota gorgonzola-viikunapiiraat vuoasta hieman jäähtyneinä. Tarjoa juustopiiraat teen kanssa. 

Voit halutessasi korvata viikunat ohuilla omenaviipaleilla.

Kommentoi »