Maku

Gobbaksen peruna-juuressalaatti

2 h 55 min
3
0

Gobbaksen peruna-juuressalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gperunaa (eri värisiä: valkoisia, keltaisia, punaisia ja sinisiä lajikkeita)
  • 4 kplporkkanaa
  • 40 gtuoretta tilliä
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Pese perunat ja porkkanat huolellisesti ja keitä kuorineen suolalla ja tillillä maustetussa vedessä.

Kaada vesi pois. Kuori jäähtyneet perunat ja porkkanat tarvittaessa ja viipaloi ohuiksi. Hienonna huuhdottu kevätsipuli.

Asettele kasvikset ”kukkamaisesti” tarjoilukulhoon ja ripottele päälle sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele päälle öljyä. Anna Gobbaksen peruna-juuressalaatin maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua tai seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä