3,6(9)
Gluteenittomat siemensämpylät
gluteeniton
maidoton
munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Rouheat siemensämpylät leivotaan gluteenittomina.
Julkaistu 11.7.2017
Maku
Reseptin ainekset 8 kpl
Taikina
25 gtuorehiivaa
4 dlvettä
1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
1 1/2 dlkurpitsansiemeniä
1 dlpellavansiemeniä
1/2 rklpsylliumia
1/2 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dltattarijauhoja
4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Gluteenittomat siemensämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja psyllium.
  2. Sekoita ja anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  3. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita taikinaan jauhot sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneen taikinakulhossa sekoittaen. Taikina on tahmeaa ja tarttuvaista.
  4. Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Paina lopuksi sämpylöitä hiukan litteämmiksi.
  5. Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia.
  6. Paista siemensämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kommentoi »