Gluteenittomat siemensämpylät
gluteeniton
maidoton
munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Rouheat siemensämpylät leivotaan gluteenittomina.

Reseptin ainekset 8 kpl
Taikina
25 gtuorehiivaa
4 dlvettä
1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
1 1/2 dlkurpitsansiemeniä
1 dlpellavansiemeniä
1/2 rklpsylliumia
1/2 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dltattarijauhoja
4 dlgluteenitonta jauhoseosta
Gluteenittomat siemensämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja psyllium.
- Sekoita ja anna taikinan turvota 10 minuuttia.
- Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita taikinaan jauhot sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneen taikinakulhossa sekoittaen. Taikina on tahmeaa ja tarttuvaista.
- Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Paina lopuksi sämpylöitä hiukan litteämmiksi.
- Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia.
- Paista siemensämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.