Gluteenittomat siemensämpylät

1 h 10 min
5
0

Gluteenittomat siemensämpylät

GL
MA
MU
0
5
Rouheat siemensämpylät leivotaan gluteenittomina.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 25 gtuorehiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 dlpellavansiemeniä
  • 1/2 rklpsylliumia
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dltattarijauhoja
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja psyllium.

Sekoita ja anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita taikinaan jauhot sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneen taikinakulhossa sekoittaen. Taikina on tahmeaa ja tarttuvaista.

Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Paina lopuksi sämpylöitä hiukan litteämmiksi.

Kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia.

Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä