


Kanelia ja inkivääriä
Gluteenittomat piparit – resepti, jolla leivot herkulliset joulupiparit ilman gluteenia!
13 h 8 min
{
Aktiivinen 1 h 8 min
Passiivinen 12 h 0 min
Gluteenittomat piparit kruunaavat joulun! Tällä reseptillä valmistuu helppo, hyvin leipoutuva taikina, joka saa makunsa manteli- ja tattarijauhoista.
Reseptin ainekset
50 kpl
150 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
2 tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
½ tl
maustepippuria
2
munaa
3½ dl
tattarijauhoja
3 dl
mantelijauhoa
1½ tl
leivinjauhetta
Gluteenittomat piparit – ohje:
- Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen munat.
- Yhdistä tattari- ja mantelijauho ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan.
- Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kauli taikina tattarijauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
- Paista gluteenittomia piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat