Gluteenittomat perunaskonssit

55 min
5
0

Gluteenittomat perunaskonssit

GL
MU
0
5
Kylmiä perunoita jääkaapissa? Kuori, muussaa ja upota ne taikinaan. Näihin gluteenittomiin perunaskonsseihin tulee himo.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 3 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 1/2 dlkaurajauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplkeitettyä perunaa (2 dl hienonnettuna)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 150 gvoita (kylmää)

Lisäksi

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettuna 1 dl)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista gluteenittomat perunaskonssit näin:

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää peruna, parmesaani ja ruohosipuli. Sekoita.

Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhoseoksen kanssa murumaiseksi. Lisää ruokakerma ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Taputtele taikinasta pallo ja kauli se jauhotetulla pöydällä noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi.

Ota taikinasta pyöreällä muotilla skonsseja. Kasta muotti välillä gluteenittomaan jauhoseokseen, jotta skonssit irtoavat helpommin.

Nosta skonssit leivinpaperin päälle pellille. Ripottele jokaisen päälle vielä hiukan juustoraastetta.

Paista gluteenittomia perunaskonsseja 225-asteisessa uunissa  noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä