Gluteenittomat muffinssisämpylät

40 min
0
0

Gluteenittomat muffinssisämpylät

GL
MA
0
0
Kokeile kikhernejauhoja rohkeasti gluteenittomaan sämpylätaikinaan. Yllätyt niiden tuomasta maukkaudesta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 5 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
  • 2 dlkikhernejauhoja
  • 11 gkuivahiivaa (1 pussillinen)
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlkuumaa vettä
  • 75 gmaidotonta leivontamargariinia (sulatettuna)
  • 1 kplmuna

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Sekoita kulhossa gluteenittomat jauhot, kikhernejauhot, hiiva, sokeri ja suola. Lisää kuuma vesi, jäähtynyt rasvasula ja muna. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Pane kulhon päälle kelmu ja nosta taikina jääkaappiin turpoamaan 10 minuutiksi.

Voitele 12 kolon muffinivuoan kolot öljyllä. Lusikoi taikina koloihin ja nosta 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, tai kunnes pinnat ovat hiukan saaneet väriä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä