Gluteenittomat kauralastut – pitsimäisen rapeat keksit herättävät herkkuhimon
gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 min
Gluteenittomat kauralastut ovat suloisen makeita ja ihanan rapeita, mutta myös helppoja leipoa. Kun maistat yhden, haluat varmasti myös toisen. Ja kolmannen!

Reseptin ainekset 40 kpl
Gluteenittomat kauralastut
50 gvoita sulatettuna
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
2 dlkaurahiutaleita
1 rklgluteenitonta jauhoseosta
1kananmuna
Gluteenittomat kauralastut valmistetaan näin:
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja kananmuna. Sekoita.
- Nosta pieniä, alle puolen teelusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.
- Kypsennä 200 asteessa noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen siirtelyä.
Vinkki!
Gluteenittomat kauralastut ovat ihanan kinuskisia mutta hajoavat herkästi, joten käsittele niitä varoen.